joi, 25 august 2011

Grădina Botanică



În Grădina Botanică am ajuns în prima zi a lui iunie. Voiam flori, multe flori, să-mi bucur ochii cu ele şi să le fotografiez pentru blog.

Încă una...



Furnica a murit acum două săptămâni. La mai puţin de o săptămână după Chowder. A găsit-o Gabriel, la 4 dimineaţa, într-o vineri, în mijlocul curţii, rece şi umflată. Probabil otrăvită. Numai Dumnezeu ştie cum mai avusese putere să ajungă acasă. Am îngropat-o în grădină, lângă Chowder şi Gore cel mic...

marți, 23 august 2011

luni, 15 august 2011

Piept de pui cu ardei, la tigaie


O mâncare atât de simplă, rapidă, gustoasă şi săţioasă mai rar întâlneşti.
Reţeta am găsit-o prin anii '90, într-o revistă. 
Cu siguranţă, este asiatică la origine şi probabil că se prepară mai repede şi mai bine în wok, dar şi făcută la tigaie este bună. Atât de bună încât merită să daţi banii pe un piept de pui, deşi cu aceeaşi sumă aţi putea cumpăra câteva pulpe zdravene, din care să gătiţi mai multă mâncare.

marți, 9 august 2011

Somn uşor, Chowder!


Zilele trecute, pe când trecea agale, cum mergea de obicei el, care nu se grăbea şi nu se agita niciodată, mă uitam la frumoşii lui ochi verzi şi mă întrebam cum va arăta când îşi va reveni pe deplin, când va fi un motan în toată puterea cuvântului...
Chowder n-a mai apucat să se facă mare. A plecat în cer după ce stătuse cu noi 1 an şi 4 luni...

vineri, 5 august 2011

Fântâna Popova



În acest oraş destul de bătrân încât să poată spune că pe pământul lui au călcat cam toate popoarele ce-au trecut prin colţul ăsta ţară, care a văzut întemeierea unei naţii, orânduiri făcute şi desfăcute, şi-a ajuns cetate a banilor, sunt puţine lucruri clădite de mână de om ce se pot lăuda că au rămas în picioare mai mult de-un secol.

marți, 2 august 2011

Nectar de corcoduşe


În cazul în care nu daţi doi bani pe corcoduşe, această reţetă ar putea să vă facă să vă răzgândiţi...